Genesis Raamatun 2. painoksen muutokset

Sisällön korjaukset

 • Kaikki 1. painoksen painovirheet on korjattu
 • Raamatun kutakin kirjaa ennen olevien esittelytekstien karttoihin on lisätty moninkertainen määrä paikannimiä ja selkeyttävää tietoa. Näin lukijan ei tarvitse niin usein kääntää kartastoon, kun esittelytekstien kartoista löytyy kyseisen kirjan kannalta tärkeimpien paikkojen maantieteellinen sijainti ja tapahtumia havainnollistavia nuolia ja muuta tietoa. Vanhan painoksen kartat havainnollistivat enemmän vain kirjan kirjoitussijaintia.
 • Raamatun lopussa ollut 10-sivuinen evankeliumeja koskeva Genesis Raamatun väliotsikoiden rinnakkaispaikat osio on jätetty pois. Sen hyödyllisyys on ollut vähäistä, sillä kaikki siinä olevat tiedot löytyvät jo Raamatun tekstistä monessa evankeliumissa kuvattujen tapahtumien väliotsikoista.
 • Kartaston loppuun on lisätty 4 sivua omille muistiinpanoille.
 • Kartastoon on tehty useita satoja pieniä selkeyttäviä, luettavuutta parantavia, tarkentavia ja ristiriitoja poistavia korjauksia tekstiin, karttoihin, diagrammeihin, vuosilukuihin ja ulkoasuun. Itse uutta sisältöä ei ole lisätty tai poistettu. Kaikki tieto löytyy edelleen samalta paikalta ja samalla sivunumerolla, mihin lukijat ovat tottuneet 1. painoksessa.

Ulkoiset muutokset

 • 6 mm ohuempi kuin 1. painos (33 mm vs 39 mm)
 • n. 200g kevyempi (n. 1 kg vs 1,2 kg)
 • 304-sivuinen kartasto on muutettu edellisen painoksen 2-värisestä (musta-sininen) mustavalkoiseksi
  • Tämä painoteknisistä syistä, jotta kartaston paino onnistuu Raamatun kanssa samalle 39g raamattupaperille kirjan keventämiseksi ja ohentamiseksi. 1. painoksessa käytettiin erillistä 55g paperia kartastossa. Se jouduttiin painamaan Raamatun kanssa erikseen, minkä takia nahkakantisena sen ovh-hinta oli alunperin 120€ painokustannuksien takia. Uuden painoksen ovh-hinta vain 65€!
 • kannet mustaa eurooppalaista laadukasta, vastuullisesti tuotettua ja ekologista rouhenahkaa.
  • 1. painoksen mustat aitonahkakannet jouduttiin vuonna 2018 hankkimaan saatavuuden takia Kiinasta, emmekä halua tehdä sitä enää monista syistä. Kaikki kirjamme on kuitenkin painettu Suomessa.
  • 1. painosta oli saatavilla myös punaisena, jota ei ole enää
 • Uudessa kannessa kullattu grafiikka, joka kuvaa Israelin keskeistä merkitystä Jumalan suunnitelmissa ja evankeliumin valoa, joka Raamatun kirjoituksen aikoina, Mooseksesta Ilmestyskirjaan, osui kyseiselle alueelle.

Rouhenahka vs aitonahka

Käyttämäämme rouhenahkaa on käytännössä vaikea eroittaa aidosta nahasta. Sen etuna aitoon nahkaan on ekologisuus, hinta-laatusuhde ja puhtaana pysyminen, kun se pinta on kovempaa kuin aitonahka. Se on yhtä kestävää kuin aito nahka ja jakaa nahalle ominaisen tuntuman ja tekstuurin.

Rouhenahka on nahkasuikaleista tehtyä nahkaseosta, jota käytetään yleisesti nahkatuotteissa, esim. kengissä, asusteissa ja käyttötavaroissa. Suikaleet rouhitaan massaksi. Rouhenahassa käytetään liima-aineena myös eläimen nahasta olevat osat. Rouhenahka on siis eläimen nahkaa. Aito nahka taas on suoraan ”lehmän kyljestä” vanhan aikaiseen tapaan. Sitä ei siis ole rouhittu, vaan se on yksi yhtenäinen pala nahkaa.

Rouhenahkaiset kannet ovat kovempia ja hieman kiiltävämpiä kuin aitonahka. Aitonahka kannet ovat yleensä pehmeämpiä ja paksumpia. Molemmat ovat yhtä kestäviä ja niissä on nahalle ominainen tekstuuri omalla tavallaan.

Olemme huomanneet vuodesta 2018 lähtien käytössä olleiden Genesis Raamattujen osalta, että rouhenahka pysyy käytössä helpommin puhtaana, koska sen pinta on kovempi eikä siihen tartu lika niin helposti.

Rouhenahan tuotanto on paljon halvempaa ja ekologisempaa, kun siihen ei tarvitse löytää virheetöntä koko kirjan kantta vastaavaa yhtä nahan palaa. Aitoa nahkaa on oikeastaan järkevällä hinnalla ennen saanut vain Kiinasta. Saatavuudessa on tällä hetkellä ongelmia ja eurooppalaisen rouhenahan käyttö on ekologisempaa ja monista muista syistä suositeltavaa.

Genesis Raamatun ensimmäisessä painoksessa kokeilimme mustana aitonahkaa ja punaisena rouhenahkaa. Nyt toisessa painoksessa käytämme laadukkaampaa ja vähän paksumpaa ja jäykempää rouhenahkaa kuin ensimmäisen painoksen punaisessa Raamatussa. Se takaa kestävyyden ja miellyttävän tuntuman.

Käyttämäämme rouhenahkaa on käytännössä vaikea eroittaa aidosta nahasta. Sen etuna aitoon nahkaan on ekologisuus, hinta-laatusuhde ja puhtaana pysyminen, kun se pinta on kovempaa kuin aitonahka. Se on yhtä kestävää kuin aito nahka ja jakaa nahalle ominaisen tuntuman ja tekstuurin.