Tekniikan taulukkokirja

Tekniikan alaa hallitsevan taulukkokirjan 23. painos

Uudistettu Tekniikan taulukkokirjan 23. painos on kautta aikojen laajin teollisuuden tarpeisiin tehty suomalainen taulukkokirja. Kirjasta on muodostunut 36 vuoden aikana käsikirja, joka on tuhansien opiskelijoiden ja teollisuudessa työskentelevien päivittäisessä käytössä. Tekniikan taulukkokirja käsittää matemaattisista kaavoista muodostuneen n. 450-sivuisen kaavakokoelman, joka on saatavilla myös omana teoksena, sekä sen lisäksi koneenrakennuksen ja koneenpiirustuksen n. 700-sivuisen ajan tasalla olevan tietopaketin. Kirjaan on lisätty osio 24, jonka alussa annetaan 8 sivua MBD-tekniikkaan liittyvää viimeisintä tietoa ja tiedot siitä, missä mennään Suomen yrityksissä.

Kaikki tekniseen piirtämiseen liittyvät kymmenet uusimmat standardit, jotka ovat ilmestyneet kolmen viime vuoden aikana, on päivitetty tähän painokseen ja päivityksestä on tarkempi tieto kunkin standardin kohdalla. Kirjan tieto sisältää siis vuonna 2022 käytössä olevat uusimmat merkit. Osa vanhoista, kumotuista standardeista on jätetty toistaiseksi, koska niitä on käytetty vuosikymmeniä ja jokin tärkeä tieto on saatettu jättää pois uudemmissa standardeissa.

Teollisuudessa standardeja uusitaan ja päivitetään jatkuvasti monestakin syystä. Siksi on tärkeää, että suomalaisen teollisuuden käytössä on ajan tasalla oleva taulukkokirja, josta saat viimeisimmät tiedot.  Tämä koskee erityisesti koneenrakennusta, kone-elimiä sekä teknistä piirtämistä ja siinä käytettyjä merkintöjä. Kirjan esipuheesta löydät tarkemmat tiedot teoksen tekemisessä kautta aikojen mukana olleista henkilöistä.

Kirjan kirjoittaja ja kokoaja ins, DI, FK Esko Valtanen on toiminut vuosia eritasoisissa suunnittelutehtävissä teollisuudessa ja noin 20 vuoden ajan koneenrakennuksen lehtorina ja yliopettajana Jyväskylässä.

Tuotetiedot:

  • Nimi: Tekniikan taulukkokirja (23. painos)
  • Tekijä: Esko Valtanen
  • Ilmestynyt: 6/2022 
  • Sivumäärä: 1366 (lisäys edell. painokseen 46 sivua)
  • Koko135 x 207 x 32 mm (kansien kanssa, sisus 29 mm)
  • Muita tietoja: lankasidottu, mustavalkoinen, kansi nelivärinen
  • Painopaikka: St Michel Print, Mikkeli 2022
  • ISBN: 978-952-9867-48-6

Saatavilla verkkokaupoista:

Tilausmahdollisuus pitäisi olla saatavilla kaikista kirjakaupoista, sillä kustannetut kirjamme myydään Kirjavälitys Oy:n kautta. Mikäli netistä tilaaminen ei onnistu, kysy kirjakauppojen kivijalkaliikkeistä, voivatko he tilata tämän kirjan sinulle Kirjavälityksestä.

AMK-opettajat suosittelevat!

Hieno ja tarpeellinen teos.

Mielestäni kirjan sisällön kehityssuunta on ollut oikea ja erittäin hyvä.

Kirja on erinomainen hakuteos ja sen pitäisi löytyä jokaisen koneinsinöörin kirjahyllystä.

On hyvä, että on olemassa tällainen käsikirja, jota voi hyödyntää usealla opintojaksolla.