Taistelu maailmankaikkeuden herruudesta

TMH-kirjasarjan tarkoitus on luoda selkeä kokonaiskuva ihmiskunnan tehtävästä aina luomisesta viimeiselle tuomiolle asti. Sarja auttaa näkemään, kuinka Raamatun sivuilla kulkevat rintarinnan kaksi tasoa: reaalimaailma ja salattu profeetallinen ilmoitus. Kirjasarjan lähteenä on yksinomaan käytetty Raamatun omaa ilmoitusta, jota Esko Valtanen on tutkinut Pyhän Hengen innoittamana jo yli 40 vuoden ajan.

Sarjan 1. osa keskittyy siihen, mitä tapahtui enkelimaailmassa ennen ihmisen luomista. Kirja kattaa Raamatun ensimmäisen jakeen ja sen ympärille muodostuneen kokonaisuuden.

Sarjan 2. osa keskittyy luomiskertomuksen profeetalliseen tulkitaan. Kirja käy läpi Raamatun 3 ensimmäistä lukua.

Sarjan 3. osan ytimessä on se, kuinka Jumala alkaa kuljettaa suunnitelmaansa eteenpäin halukkaiden ihmisten kautta. Yksilöiden matka Jumalan tuntemiseen, heidän profeetalliset tekonsa, uskollisuus ja kuuliaisuus Jumalalle veivät Jumalan suunnitelmaa eteenpäin.

Sarjan jatko-osat tulevat ilmestymään lähiaikoina. 4. kirja on parasta aikaa tekeillä ja se tulee käsittelemään aikaa Tuomareista Jeesukseen. 5. osa tulee käsitelemään aikaa Jeesuksesta Uuden maailman luomiseen.

Televisiosarja

Vuonna 2012 Esko Valtanen opetti TV7:llä 8-osaisen TV-sarjan Taistelu maailmankaikkeuden herruudesta, joka on edelleen nähtävissä YouTubessa.